Transzferár nyilvántartást felhő alapon!

Kedves Partnerünk!

Rendkívüli helyzet, rendkívüli megoldások!
A transzferár nyilvántartások digitalizált módszerekkel történő elkészítése nem újdonság nálunk. A járvány miatti korlátozások azonban a kapcsolattartás, az adatszolgáltatás teljeskörű digitalizációját is megköveteli. Szerencsére ez sem újdonság, korábban is így dolgoztunk együtt.

Várhatóan a gazdasági évet a járványra való tekintet nélkül le kell zárni, beszámolót el kell készíteni, adóbevallást be kell adni. Ami esetleg felmerülhet, az a határidő módosítás lehetősége, de ezt a kormányzat még nem vette a tárgyalandó témák közé, csak a szakmai szervezetek kérik ezt.
Hosszabb távon pedig az eddigieknél is fontosabbnak fogják tartani az egyes országok, hogy adóbevételeik minden forintját – euróját – saját országukban tartsák, azaz a transzferárazás kérdése kiemelt jelentőségű lesz a gazdasági élet újraindítása után. A hazai adóhivatal az eddigieknek megfelelően, várhatóan az az EU-s államok közötti egyik legszigorúbb adóztatási rendet kívánja betartatni. Fontos az adóhivatalnak a hazai adóalap védelme, a hazai adózók jogkövető magatartásának elősegítése, az adók beszedése. Még akkor is, ha az elkövetkezendő 1-2 hónap történéseit nem láthatjuk még előre.

A nyilvántartás készítésére kötelezett Társaságok transzferár nyilvántartását, mint a társasági adóbevallásuk elkészültének elengedhetetlen feltételét a korábbiaknál rövidebb határidővel – egy hét alatt – vállaljuk elkészíteni.

Tesszük ezt azért, hogy a Társaságok mielőbb – a járvány kiteljesedése előtt – össze tudják állítani beszámolójukat az adóbevallással együtt, megelőzve a betegségek miatti munkaerő hiányokat.

Digitális adatszolgáltatás, digitális kapcsolattartás, digitális teljesítés és várhatóan digitális ellenőrzés a következő időszak megoldása.

Induljon a munka! Nekünk nem okoz gondot a home office, csak az adatok érkezzenek rendszerszinten mielőbb.

Kedves Partnerünk! Vigyázzon magára, a családjára, munkatársaira! Egészséget kívánva,

Üdvözlettel
a Transzferaudit csapata
Mariann, Ildikó, Kata