Üdvözlöm honlapomon!

Berényi Mariann transzferauditor, regisztrált okleveles adószakértő, okleveles könyvvizsgáló vagyok.

Pályafutásom során egyre újabb és újabb szakmai kihívások elé kerültem, aminek minden esetben szakmai tudásom bővitése mellett igyekeztem eleget tenni. A könyvvizsgálói hivatás mellett az adótanácsadó, majd okleveles adószakértői ismeretek megszerzését éreztem elengedhetetlennek globalizálódó szakmámnak való megfelelés érdekében.

Életpálya

Közel 20 éves könyvvizsgálói tevékenységem során számos gazdasági társaság könyvvizsgálójaként saját vállalkozásom keretei között művelhettem e szép hivatást.

A vállalkozói szféra mellett államigazgatási gyakorlatot is sikerült szereznem az adóhatóságnál. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban eltöltött három év során lehetőségem nyílt a Kiemelt Adózók Igazgatóságán nemzetközi ÁFA csalások feltárásában részt venni, majd ezt követően a Központi Hivatalban a hazai összes társasági adóbevallás elemzésével, az APEH honlapon is megjelentetett Gyorsjelentés készítésével foglalkozhattam. Mellette szükségesnek láttam tovább képezni magam és a korábban megszerzett nemzetközi okleveles adószakértő minősítés mellé az okleveles adószakértői végzettséget is megszereztem adóellenőr szakon.2009-től regisztrált okleveles adószakértő minősítéssel rendelkezem.

Későbbiekben lehetőségem nyílt az egyik legnevesebb adótanácsadó társaság, a Saldo Pénzügyi Tanácsadó Zrt. adószakértőjeként működni, ahol specializálódtam a transzferárak adózási kérdéseire. A Saldo Pénzügyi Tanácsadó Zrt. gazdasági tanácsadójaként jellemzően számviteli és társasági adó kérdéseivel foglalkoztam, telefonon, illetőleg írásban kérdésfeltevésekre válaszoltam. A transzferárazást ma már önálló vállalkozás keretein belül végzem több külső szakértő munkatárs bevonásával.

Publikációk

A transzferár hazai gyakorlata témában előadásokat tartok. A témában 2013 tavaszán megjelent hiánypótló kézikönyvem a VEZINFO Kft. kiadásában. (Berényi Mariann: Transzferár a gyakorlatban 2012) Ennek aktualizált, bővített kiadása is megjelent (Berényi Mariann: Transzferár a gyakorlatban 2015, majd Transzferár a gyakorlatban 2016) Megjelentek továbbá szakcikkeim transzferár, e-kereskedelem, fióktelep témában.

A napi tevékenységek mellett a szakmai publikálás, az oktatás is fontos számomra. Szerepvállalásra törekszem szakmai szervezetekben – MOKLASZ (minőségbiztosítási bizottsági tag), Könyvelők és Adótanácsadók Egyesülete, Könyvvizsgáló Kamara (Könyvelői Tagozat alelnök), mert azt gondolom, hogy a szakmai gondolatok megosztása hatványozottan érezteti hatását a könyvvizsgálói munka színvonalában, az adózási kultúra színvonalának emelésében.

Szakmai kapcsolatok

Az Altamix Consulting Kft. képviseletében Berényi Mariann a transzferár dokumentáció témakörében komoly szakmai kapcsolatot ápol az alábbi szakmai szervezetekkel:

MKVK KT – Magyar Könyvvizsgálói Kamara, Könyvelési tagozat

Magyar Könyvvizsgáló Kamara Könyvelői Tagozat alelnökeként dr Sallai Csilla elnök asszonnyal és a vezetőség tagjaival azon munkálkodunk immár 5. éve, hogy a könyvvizsgáló könyvelők munkavégzésének kritikus pontjait feltárjuk, lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk a Kamara részéről támogatást nyújtani részükre, a felmerülő kockázataikat meghatározva igyekezzünk azokat csökkenteni, erőfeszítéseket teszünk, hogy segítsük az információkhoz való hozzájutásukat.

Ennek érdekében számtalan előadás megszervezésével, közvetlen könyvelői-szakmai támogatáson túl a könyvelői szakma szerződéses, jogi, szervezetfejlesztési, ügyfél viselkedési, konfliktuskezelői előadásai is a könyvelői szolgáltatás magasabb színvonalú teljesítéséhez, végső soron az ügyfelek adókultúrájának emeléséhez járulnak hozzá. A tagozat alelnökeként számtalan előadót sikerült megnyerni magunknak is e fontos ügynek.

Magyar Okleveles Adószakértők

A Magyar Okleveles Adószakértők (MOKLASZ) munkáját korábban felügyelő bizottsági tagként segítettem, most azonban izgalmas kihívás előtt állunk, amelynek részese lehetek.  Szükséges megalkotni az egyesület tagjait segítő szakmai minőségbiztosítás feltételeinek rendszerezett összefoglalóját. Az „adós” szakterület oly szerteágazó, képviselői a gazdasági élet számtalan területén állnak helyt. A szakmai elismertség a minőségbiztosítási feltételekkel működő szakemberek számára működési területeik megsokszorozódását eredményezheti.

Adókamara

A Könyvviteli Szolgáltatók és Adótanácsadók Egyesülete (Adókamara) nagy létszámú egyesületként a hazai könyvelői társadalom képviselőinek sokaságát éri el. Ennek felelősségével és ennek tudatában olyan korszerű, a napi gyakorlati munkát segítő tanácsokkal, tudással látja el tagjait, amely megalapozza a tagság hűségét.

Az Adókamara szakmai tagozatok létrehozásával segíti tagjait a speciális szakterületek mélyrehatóbb megismerésében. Így kezdte meg működését évekkel ezelőtt a Nemzetközi Tagozat, amelynek tevékenységében aktív résztvevőként a kapcsolt vállalkozások szakértőjeként a transzferárazás területén, a telephelyek, fióktelepek kérdéskörében, a bizalmi vagyonkezelői témában igyekeztem színesíteni a tagozat tudásbázisát, részt venni a szakmai tudásanyag átadásában különböző egyesületi fórumokon.

Minősített Könyvelők Egyesülete

A Minősített Könyvelők Egyesülete, a korábbi nevén Minőségi Könyvelők Klubja elmúlt évben váltott magasabb sebességfokozatba.  Tagsága az ország közel-távoli régióiból gyűlt a könyvelést támogató szakmai szervezet köré.  Régiós szervezeti felépítése mára már lehetővé teszi, hogy ne a tagság jöjjön egy centrumba minden rangos eseményre, minden kiváló szakmai előadás meghallgatására, hanem a régiós szervezeti felépítésnek köszönhetően az előadók mennek az adott regionális települési centrumba. Elmúlt évben kaptam meghívást, hogy mint transzferár-auditor, a kapcsolt vállalkozások szakértője erősítsem a csapatot.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/altami03/www.transzferaudit.hu/wp-includes/functions.php on line 4759

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/altami03/www.transzferaudit.hu/wp-content/plugins/complianz-gdpr/class-cookie-blocker.php on line 90