Ingyenes tanácsadás a Könyvelők Országos Találkozóján

Szerző: | jún 5, 2018 | Transzferár nyilvántartás | 0 hozzászólás

Az Adónavigátor által szervezett Könyvelők Országos Találkozóján most az egész napos konferenciaprogram mellett egy könyvelőirodai szakkiállítás is megtekinthető lesz 2017. szeptember 27-én, szerdán. A teltházasnak ígérkező színvonalas szakmai programon a kiállítók között számos neves cég várja a könyvelőket. A kiállítótérben az Irányadó Szakértői Sarokban Irányadós szerzők, szakértők válaszolnak a konferencia résztvevők kérdéseire.

Tavaly óta rengeteg új elképzelés látott napvilágot hazai és nemzetközi berkekben, amely további kötelezettséget ró az adózással, számvitellel foglalkozó, szakmabeli kollégákra. Újdonság a témában az új adatközlési-, és bejelentési kötelezettség.

Új adatközlési-, és bejelentési kötelezettség

Minden magyar társaságnak, aki egy külföldi cégcsoport tagja, időszerű áttekintenie, hogy a cégcsoportja együttesen elérte-e a 750 millió euros bevételt, mert ezeknek a vállalkozásoknak adóév végéig be kell jelenteniük, hogy a cégcsoport mely tagja fogja az új jogszabályban meghatározott CbC jelentést benyújtani a NAV-hoz. Magát  a jelentést, tipikusan a cégcsoport vezető vállalkozása nyújtja be, és adott esetben a magyar vállalkozási lehet kötelezett erre.

Ha a magyar vállalkozás a fentieket elmulasztja, akár 20 millió forintos bírságra is számíthat.

Az új adatbejelentési kötelezettséggel, illetve egyéb, kapcsoltsággal, kisvállalati besorolással és transzferár nyilvántartással kapcsolatos kérdésre szívesen válaszol 9.00 és 17.00 között Berényi Mariann, transzferauditor.