Önkormányzati cégek transzferárazása az adóhatóság fókuszában

Szerző: | jún 5, 2018 | Transzferár nyilvántartás | 0 hozzászólás

Az alábbi cikkből letölthető prezentációban Berényi Mariann összegzi az önkormányzati cégekkel  kapcsolatban felmerülő transzferárazási éves feladatokat, különös tekintettel az adóbevallásra vonatkozóan. Részletesen bemutatjuk, hogy az önkormányzati cégeknek milyen kötelezettségeik vannak.

Berényi Mariann transzferauditor, regisztrált okleveles adószakértő, okleveles könyvvizsgáló közel egy évtizede foglalkozik transzferárazással, ezen belül kiemelten önkormányzati társaságok transzferárazásával.

Miért kell az önkormányzati cégeknek odafigyelniük a transzferárazásra?

Ha egy gazdasági társaságnak 1 vagy több önkormányzat is a többségi tulajdonosa,  akkor a szokásos piaci árral összefüggő transzferár szabályok vonatkoznak az adott cégre. Az adóhatóság kiemelten ellenőrzi a transzferár nyilvántartást. A transzferár nyilvántartás hiánya, a nem kellően alátámasztott nyilvántartás jelentős adóhatósági bírságot vonhat maga után.

Miről szól Berényi Mariann transzferár előadása?

Berényi Mariann előadásában bemutatja a legfontosabb tudnivalókat és teendőket, mely a kapcsolt vállalkozással rendelkező önkormányzatokat érintik.

Figyelem! Letölthető Berényi Mariann az önkormányzati cégek transzferárazásáról szóló előadása, mely a 2017.03.10-én, az Országos Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencián hangzott el.