Transzferárazási Könyvelői Kisokos

Transzferárazási Könyvelői Kisokos

 

A transzferárazási szabályok megfelelő alkalmazása a kapcsolt vállalkozások életében nem könnyű feladat. De mit tehet a könyvelő, hogy a könyvelt cégét megmentse a várható bírságoktól? Felelős-e a könyvelő a transzferár szabályok betartatásáért? Fontos kérdések, hogy egy adóellenőrzés ne okozzon veszteséget a cégnek, ügyfélvesztést a könyvelőnek. Közös-e a felelősség?

Azt bátran kimondhatjuk, hogy mindenért az ügyvezető a felelős. De mi a könyvelő felelőssége a megelőzésben?

FIGYELEM!!! 20 milliós bírság jöhet, ha ezekre nem figyelünk!!

Idén két új jogszabály is hatályba lépett a hazai transzferárazásra vonatkozóan. Mindkettő a nemzetközi szabályozásnak megfelelő, azzal teljesen azonos alapokon áll, ugyanazon szakmai elvárásokat támasztja a nemzetközi cégcsoportok valamennyi tagjára vonatkozóan, bármely országban legyen is a cégcsoporttag vállalkozás adóalany. Mindazonáltal minden egyes ország szabadságot élvez a helyi törvényalkotás terén és ennek megfelelően kissé eltérő szabályokat alkot a transzferár előírások részletezettsége, határidőzése stb. tekintetében.

Transzferárról könnyedén könyvbemutató az Alexandra Pódiumon

Napjainkban nagy az összefogás nemzetközi szinten az adó elkerülés megakadályozására, amely minden határon átnyúló tevékenységet folytató cégcsoportot érint. A hazai szabályozás emiatt alapjában megváltozik, több új jogszabály lépett érvénybe 2017-ben.

Sikerrel zárult a kiscsoportos transzferár tanfolyamunk

Számos képzéssel és tréningnappal, előadással a hátunk mögött 2017 augusztusában hirdettük meg az Altamix első kiscsoportos transzferár tanfolyamát. Könyvelőket és könyvvizsgálókat vártunk az intenzív, többhetes képzésre.

Új transzferár rendelet lép érvénybe 2018. január 1-jétől

Ismét tartalmas és időszerű témát választott Berényi Mariann, a Transzferár Klub megálmodója! A 3. Transzferár Klub vendég előadója Lipták Virág, a Jövedelemadók és Járulékok Főosztály kiemelt adóügyi szakreferense volt. A résztvevők a transzferárazás nemzetközi szabályozásának változásairól hallhatnak egy beszélgetéssel egybekötött előadást.

Üzenetküldés

Invalid Input

Facebook

Kapcsolat

Nyilvántartásba vételi szám - 01-09-962237
Nyitvatartás: H-P: 8:00-16:00-ig
Cím: Budapest, 1137 Szent István körút 28.
Telefonszám: +36-20-779-7944
E-mail: altamix@altamix.hu